Το φαρμακείο μας, με σκοπό να δείξει έμπρακτα την ανθρωπιστική και περιβαλλοντολογική του δράση, έχει γίνει φορέας δραστηριοτήτων που μπορούν να βελτιώσουν την ζωή και το περιβάλλον!

(α) Συλλογή ληγμένων φαρμάκων
- Γνωρίζατε ότι απαγορεύεται να ρίχνετε στα σκουπίδια ληγμένα φάρμακα/βιταμίνες/σπασμένα υδραργυρικά θερμόμετρα ή άλλα χημικά;
Σκεφτείτε πόσες αντιβιώσεις ή ορμόνες καταλήγουν στο πιάτο μας μέσω του υδροφόρου ορίζοντα όταν τα φάρμακα καταλήγουν στις κοινές χωματερές.
Στο φαρμακείο μας θα βρείτε τους ειδικούς μεταλλικούς κάδους για την συλλογή ληγμένων φαρμάκων, καθώς και αντικαρκινικών ενέσεων.
Τα φάρμακα στην συνέχεια μεταφέρονται σε εξειδικευμένα χημεία για ασφαλή καταστροφή.
- Μην το κάνεις για ‘σένα! Κάν’ το για τα παιδιά σου!

(β) Συλλογή ΜΗ ληγμένων φαρμάκων
- Γνωρίζατε ότι στον νομό Ηρακλείου λειτουργεί εδώ και χρόνια ένας μη-κερδοσκοπικός φορέας , υπεύθυνος για την διανομή φαρμάκων σε άπορους ασθενείς;
Ο φορέας αυτός, ονομάζεται κοινωνικό φαρμακείο και χρειάζεται την βοήθειά σας. Η φαρμακοποιός μας, όντας εθελόντρια φαρμακοποιός του κοινωνικού φαρμακείου, αναλαμβάνει την περισυλλογή φαρμάκων που χρειάζονται.
Σε περίπτωση που έχετε μη χρήσιμα φάρμακα για εσάς, φέρτε τα στο φαρμακείο μας και εμείς θα τα ελέγξουμε, θα τα διαχωρίσουμε, και θα φροντίσουμε να γίνουν χρήσιμα για κάποιον άλλο.

(γ) Ανακύκλωση συσκευασιών
Με πρωτοβουλία του φαρμακείου και την καλή συνεργασία πολλών εταιριών καλλυντικών και φαρμάκων, έχουμε ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ανακύκλωσης. Για όποιο προϊόν που έχετε πάρει από το φαρμακείο μας (και δεν περιλαμβάνει κουπόνι), σας τελειώνει, μας το φέρνετε πίσω, εμείς το ανακυκλώνουμε και εσείς κερδίζετε δώρα! Βασική προϋπόθεση είναι το προϊόν να βρίσκετε να την πλήρη συσκευασία του (δηλαδή καπάκι, χάρτινο κουτί, κλπ.). Τα δώρα που δίνουμε αλλάζουν εποχιακά ώστε να έχετε και εσείς πιο δυνατό κίνητρο. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες. 

(δ) Καλλυντικά Against Animal Testing και χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες για το περιβάλλον
Πολλοί άνθρωποι έχουν συνδέσει την απόκτηση καλλυντικού με την ένοχη πράξη των πειραμάτων σε ζώα με σκοπό να βρεθεί η καταλληλότερη φόρμουλα για το ανθρώπινο δέρμα. Στο φαρμακείο μας θα βρείτε εταιρίες με το σύμβολο «Against Animal Testing» οι οποίες όχι μόνο δεν κάνουν πειράματα σε ζώα αλλά και συνεισφέρουν οικονομικά στον παγκόσμιο αγώνα εναντίον των πειραμάτων. Και φυσικά μην ξεχνάμε την πληθώρα εταιριών που σέβονται το περιβάλλον, δεν αφήνουν κατάλοιπα πυριτίου, είναι φυτικές και 100% βιολογικές. 

ApivitaCaudalie Vinothérapie
DarphinKorres

(ε) Ερυθρός Σταυρός
- Τι φαρμακείο θα ήμασταν εάν δεν υποστηρίζαμε την δράση του μεγαλύτερου αφιλοκερδούς φορέα παροχής πρώτων βοηθειών;! Ο Ερυθρός Σταυρός εδώ και δεκαετίες διδάσκει τον κοινό πολίτη πως μπορεί να σώσει τον πλησίον του σε ώρα ανάγκης. Το ξέρεις ότι υπάρχουν γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Ηράκλειο;
- Μάθε πως μπορείς κι εσύ να προσφέρεις!
Ερυθρός Σταυρός

(στ) Αιμοδοσία 
Υπάρχει κάτι απλό που μπορείς να προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου και κυριολεκτικά δεν σου κοστίζει τίποτα. Στο Ηράκλειο υπάρχουν δύο μεγάλα νοσοκομεία που μπορείς να γίνεις εθελοντής αιμοδότης. Το ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί «μύθοι» γύρω από την αιμοδοσία που μπορεί να σας αποτρέπουν. Σας παραθέτουμε τα παρακάτω links που θα σας λύσουν όλες τις απορίες ως προς τα παρακάτω: 

Ποιός μπορεί να δώσει αίμα
Συχνές Ερωτήσεις
Αιμοδοσία

Κέντρα αιμοδοσίας Ν. Ηρακλείου:
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου: 2810 392111
Αιμοδοσία Νοσοκομείου: 2810 392481
Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο»: 2810 36000
Αιμοδοσία Νοσοκομείου 2810 368049