Όποιος ισχυριστεί ότι δεν αγχώνεται ποτέ, μάλλον λέει ψέματα. Ένας επώδυνος χωρισμός, πίεση στη δουλειά, εξετάσεις, οικονομικές δυσκολίες, είναι μόνο μερικοί λόγοι που προκαλούν άγχος και στρες και δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα και να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα;

 
Χαλαρώστε
 
Το πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε και με βαθιές αναπνοές και καθαρή σκέψη να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την πηγή του… κακού.
 
Να δούμε δηλαδή τι μας ενοχλεί και να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε.
 
Αν φυσικά αυτό δεν γίνεται, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την ψυχοφθόρα κατάσταση με μια πιο ψύχραιμη ματιά. 
 
Διώξτε το Άγχος από τη Ζωή σας
 
Βάλτε την Άσκηση στη Ζωή σας
 
Στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής που θα μας χαλαρώσει και θα μας βοηθήσει να ελέγχουμε το στρες και τις κρίσεις άγχους.
 
Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το στρες είναι ένα φυσιολογικό και θετικό φαινόμενο, αφού επιτρέπει στο σώμα μας να αντιμετωπίσει μια μη φυσιολογική κατάσταση.
 
Ένας υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, ποιοτικό ύπνο και λίγη φυσική άσκηση, επιτρέπει να προετοιμαστεί ο οργανισμός καλύτερα και να προλάβει το υπερβολικό στρες που τον παραλύει.
 
Πόσες φορές δεν έχετε πάει στο γυμναστήριο για να …ξεδώσετε;
 
Η άσκηση βοηθάει να «καθαρίσει» το μυαλό σας και να μπορέσετε να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας πιο αποτελεσματικά.
 
Η γιόγκα για παράδειγμα, ένα χαλαρωτικό μασάζ ή κάποιες εναλλακτικές θεραπείες και τεχνικές χαλάρωσης ενδείκνυνται.
 
Αλλάξτε Διατροφικές Συνήθειες
 
Τα τονωτικά ροφήματα όπως ο καφές και το αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγονται, γιατί προκαλούν νευρικότητα και σε συνδυασμό με το προϋπάρχον στρες θα σας προκαλέσουν και αϋπνία.
 
Αντιθέτως, η κατανάλωση αμυλούχων επιτρέπει να διατηρήσει ο οργανισμός την απαραίτητη ενέργεια.
 
Τα τρόφιμα (ιδίως τα λαχανικά) και το νερό που είναι πλούσια σε μαγνήσιο κάνουν επίσης καλό. 
 
Διώξτε το Άγχος από τη Ζωή σας
 
 
Αν το στρες που έχετε, δεν είναι παροδικό και επιμένει μπορεί να μετατραπεί σε μια χρόνια κατάσταση.
 
Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και να σας προτείνει κάποιο φυσικό σκεύασμα με χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, όπως η ροδιόλα, το μελισσόχορτο, η βαλεριάνα ή κάποιες βιταμίνες, όπως το μαγνήσιο, η Βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ή το παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) που είναι μια άλλη βιταμίνη της ομάδας Β, που συμβάλει στη διατήρηση της πνευματικής απόδοσης (D-stress) και προτείνεται για την καταπολέμηση της κούρασης.
 
Τα αιθέρια έλαια θεωρούνται εξίσου αποτελεσματικά, και ειδικά η λεβάντα βρίσκεται στην κορυφή, αλλά σε περίπτωση στρες και ανησυχίας, συνιστώνται επίσης η ρίγανη, το χαμομήλι, το μανταρίνι, το πορτοκάλι και το αιθέριο έλαιο ραβιντσάρας.
 
Τα χαλαρωτικά σπρέι ή τα sticks με αιθέρια έλαια κάνουν ακόμα πιο εύκολη την εφαρμογή τους.
 
Τα ανθοϊάματα Μπαχ μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν σε αυτές τις καταστάσεις στρες. 
πηγη : υγεια και ομορφια !!!