Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, θωρακίστε τον οργανισμό σας για την καλύτερη δυνατή απόδοση! Οργανώστε καλύτερα τον χρόνο σας και θέστε ένα πρόγραμμα το οποίο και θα ακολουθείτε!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος η περίοδος εξεταστικής έφτασε! Σχεδόν όλοι οι φοιτητές ετοιμάζονται ψυχολογικά για τις εξετάσεις και μαζεύουν δυνάμεις για ένα δυνατό διάβασμα που θα τους χαρίσει τον πολυπόθητο βαθμό πρόσβασης του μαθήματος. Για πολλούς η περίοδος εξεταστικής έχει γίνει μια συνήθεια, για άλλους όμως αποτελεί πρώτη φορά. Εμείς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Μοιράστε τον χρόνο σας.

Όταν έχουμε εξεταστική δεν σημαίνει ότι ξυπνάμε στις 15.00 το μεσημέρι μέχρι τις 20.00 διαβάζουμε και μετά χαζεύουμε. Όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι λειτουργούμε με πρόγραμμα. Πριν την εξεταστική καλό είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα μελέτης όπου θα περιλαμβάνει και τα απαραίτητα διαλλείματα και εξόδους διότι ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να λάβει τόνους πληροφοριών σε λίγες μέρες. Φροντίστε να προγραμματίσετε τα δύσκολα μαθήματα να καταλάβουν περισσότερες μέρες στο πρόγραμμα σας και τα εύκολα λιγότερες.

Μαζέψτε το υλικό σας. 

Μην περιμένετε τελευταία ημέρα να συγκεντρώσετε το υλικό που σας λείπει. Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα έχουμε όλα και όταν διαβάζουμε αντιλαμβανόμαστε ότι μας λείπουν σημειώσεις από κεφάλαια η ακόμη και βιβλία. Φροντίστε στην κενή εβδομάδα πριν την εξεταστική να συγκεντρώσετε όλο το υλικό μελέτης.

Μην διαβάζετε την τελευταία ημέρα.

Δύσκολα μπορείς σε μια μέρα να μάθεις ότι διδάσκεται σε ένα εξάμηνο! Εκτός και αν η ύλη του μαθήματος είναι πολύ μικρή. Παρόλα αυτά πολλοί φοιτητές προτιμούν το διάβασμα της τελευταίας στιγμής. Καλό είναι να υπάρχει μια γνώση πάνω στο αντικείμενο που εξετάζεστε και την τελευταία μέρα κάνετε μια επανάληψη. Ακόμη και όσοι κυνηγούν το 5 βλέπουν ότι δυσκολεύονται γιατί δεν διάβασαν τόσο καλά την τελευταία μέρα.

Κάνετε απαραίτητα διαλλείματα. Ο χρόνος συγκέντρωσης είναι περιορισμένος. Μπορείτε ανά 2 ώρες διαβάσματος να κάνετε διαλλείματα των 15-30 λεπτών, ενώ απαραίτητο είναι και ένα διάλειμμα μεγάλο για φαγητό, καφέ ή μια μικρή βόλτα. Το σπίτι και οι τοίχοι δεν βοηθάνε στην ξεκούραση. Βγείτε μια βόλτα ως το περίπτερο, ως το πάρκο, πιείτε ένα γρήγορο καφέ με τους φίλους και επιστρέφετε στο διάβασμα.

Κάνετε σωστή διατροφή. 

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου. Φροντίστε να τρέφεστε σωστά και να καταναλώνετε γλυκά γιατί βοηθούν στην καλύτερη σκέψη και απομνημόνευση. Μην παραμελείτε τα γεύματα και μην κρατάτε δίαιτες οι διατροφές. Στην περίοδο εξεταστικής όλα τα φαγητά επιτρέπονται! Δεν υπάρχει θερμιδομετρητής.

Μακριά από άχρηστες ασχολίες. 

Συνήθως η περίοδος εξεταστικής αποτελεί περίοδος έμπνευσης για διάφορα πράγματα. Άλλοι ασχολούνται με την μαγειρική ενώ παλιά δεν έβραζαν ένα αβγό, άλλοι μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο, άλλοι παίζουν κάποιο παιχνίδι στον Η/Υ και άλλοι βρίσκουν περίοδο να ερωτευτούν ή να απογοητευθούν από μια σχέση. Όλα αυτά είναι προφάσεις για να σπαταλήσουμε το χρόνο και να μην διαβάσουμε.

Όχι Facebook. 

Όπως αναφέρουμε και στην παραπάνω παράγραφο, το Facebook είναι ο No.1 παράγοντας απασχόλησης από το διάβασμα. Σε περιόδους εξεταστικής το Facebook παίρνει φωτιά! Οι περισσότεροι είναι online, γράφουν σε Τοίχους φίλων, ανεβάζουν τραγούδια ή δημιουργούν ή συμμετέχουν σε γκρουπ που κατηγορούν την εξεταστική.

Αποτέλεσμα εικόνας για εξεταστικη συμβουλες

Ελπίζουμε να σας φανήκαμε χρήσιμοι. Καλή εξεταστική και καλά αποτελέσματα σε όλους!

www.eimaifoititis.gr