Η Δράση των Αντιοξειδωτικών

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν προστατευτική δράση εναντίον του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών.

Επιστήμονες από την Ολλανδία διεξήγαγαν μελέτη σε πάνω από 800 άτομα ηλικίας 65 έως και 84 ετών για να διαπιστώσουν αν η διατροφή τους είχε σημαντικό ρόλο στην πρόληψη.

Οι επιστημονες αξιολόγησαν τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων ώστε να καταγράψουν τι ποσότητες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φλαβονοειδή και κατεχίνες λάμβαναν καθημερινά.

Αυτό που φάνηκε είναι ότι μια διατροφή, που καθημερινά συμπεριελάμβανε μήλα ή τσάι ή και ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Η προστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών οφείλεται πιθανότατα στο ότι εμποδίζουν τις λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (κακή χοληστερόλη - LDL) να προκαλέσουν βλάβες στα υγιή κύτταρα.

Πηγή : www.y-o.gr